Licht uit,
spot aan!

Een sneak preview

We kunnen ons voorstellen dat je even wilt spieken. Hoe ziet Ogterop er straks uit? We kunnen je al wel vertellen dat we zo circulair mogelijk gaan bouwen. En dat het theater straks weer voldoet aan alle (technische) wensen en eisen van deze tijd voor artiesten en publiek. Beleving staat hierbij altijd voorop. De sneak preview van de architect is bekend, de eerste schetsonwerpen zijn namelijk gereed. Hieronder kun je alvast meespieken en meer lezen over het programma, de planning en theaterbouw.

Bekijk de video over het proces tot nu toe

Het schetsontwerp


De schets hieronder laat een nieuwe indeling van het gebouw zien. De kleine theaterzaal (de Engelenbak) wordt verplaatst naar beneden, naast de grote zaal. Dit zorgt onder andere voor een beter doorstroom in het gebouw. Ook kan de Engelenbak in een grotere zaal veranderd worden door het verschuiven van wanden richting foyer. Zo kunnen hier allerlei bijeenkomsten plaatsvinden, van voorstellingen tot exposities en culturele activiteiten. Het is straks ook mogelijk om twee zalen tegelijkertijd te gebruiken. Met nummers staat aangegeven welke faciliteiten waar kunnen komen. 

De toekomst van Ogterop

Een avond uit of een middag vergaderen in Ogterop is een beleving. We zijn een schouwburg waar iedereen zich welkom voelt. Waar mensen werken die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben en waar de ambiance dit ook uitstraalt. Een plek waar aan alles is gedacht. Van het ophangen van je jas tot het hapje wat je geserveerd krijgt. Dit zijn de plannen voor ons toekomstige programma:

Toneel en techniek

We willen artiesten een ruimte bieden voor rust in de voorbereiding en om te ontladen erna. Een plek waar aan hen is gedacht. Zodat zij zich kunnen richten op het publiek. Dat zorgt voor de beste voorstellingen en optimale beleving. Daarom moet ons toneel en de techniek weer voldoen aan de hedendaagse eisen, houden we rekening met het arbotechnisch verbeteren van het laden/ lossen en een betere bereikbaarheid en toegankelijkheid voor alle bezoekers. 

Zakelijke markt

Er zijn straks mogelijkheden voor teambuilding, vergaderingen en bijeenkomsten. Voor grote en kleine groepen. Zo willen we de zakelijke markt aanspreken. De (vergader)zalen moeten dezelfde sfeer overbrengen als ons theater: warm en gastvrij met een zakelijke touch. We houden je op de hoogte over de ideeën. 

Circulariteit

Een duurzaam gebouw dat zichzelf zoveel mogelijk kan voorzien en zo min mogelijk aan vormen van afval bijdraagt is voor ons essentieel. Daarbij hebben wij er zelfs gekozen om circulariteit tot speerpunt te maken. Dit dragen wij straks graag uit in onze manier van werken en in de algehele beeldvorming van het gebouw en de ruimtes. Lees hier onze ambities.

Planning