5 oktober 2022

Ogterop, krft architecten en Paul de Ruiter Architects bouwen aan verbeelding


2022-10-05 09:02:00

Architecten­bureau krft en Paul de Ruiter Architects gaan het ontwerp voor de vernieuwbouw van schouwburg Ogterop maken. Tijdens de architectenselectie, middels een aanbestedingsprocedure, kwamen zij als winnaar uit de bus. Hun visie op het project en de aanpak voor onder andere historische verbinding en circulariteit gaven de doorslag.

De gemeenteraad heeft in juni 2021 opdracht gegeven om met een vervolgvoorstel te komen. Bij dat voorstel worden ook de eerste schetsen voor de vernieuwbouw gepresenteerd. Met de plannen voor de verbouwing van Ogterop wil de gemeente het culturele aanbod binnen de gemeente Meppel en het omliggende verzorgingsgebied behouden én versterken. Met de selectie van deze architecten wordt hierin een volgende stap gezet. 

De juiste keuze 
Architectenbureau krft en Paul de Ruiter Architects uit Amsterdam werden gekozen uit een rij gerenommeerde bureaus met ervaring in theaterbouw en duurzaamheid. De verschillende architecten werden beoordeeld op hun visie op het project en op hun (duurzame en circulaire) aanpak en team. De combinatie van beide bureaus overtuigde met de juiste ervaring en expertise om het ontwerp te maken voor een duurzame schouwburg dat tot de verbeelding spreekt. Oscar Vos van krft is vereerd met de opdracht. “Wij hebben veel bewondering voor de ambitie van de gemeente Meppel voor de toekomst van het culturele aanbod in hun stad. Samen met Paul de Ruiter Architects nemen wij graag de uitdaging aan om dit waar te maken en een onderscheidende en circulaire schouwburg te ontwerpen waar Meppel trots op zal zijn.”

Vervolgtraject
In de komende periode wordt er verder gekeken naar de eisen en wensen voor het nieuwe Ogterop. Daarna worden de eerste schetsen uitgewerkt.